top of page

Des de ben petita la maternitat sempre m'ha fascinat. Quan vaig decidir convertir-me en mare, la meva pròpia experiència, envoltada de dols primer i de felicitat després, em va portar a interessar-me de forma professional per tot el que envolta aquest procés, i la meva vida va començar a orientar-se cap al que ha acabat esdevenint la meva vocació: el món perinatal.

Llicenciada en Psicologia per la UAB i formada més tard en Mediació, Salut Sexual i Teràpia de Parella, vaig acabar descobrint en la Psicologia Perinatal allò que realment m'apassiona. 

Treballo acompanyant dones, parelles i famílies en el camí de la maternitat, tant en els bons moments com en aquells més difícils; des de la (pre)concepció fins als primers anys de vida del bebè. Amb la mirada centrada en la promoció de la salut i el respecte envers les necessitats de cadascun dels membres del sistema familiar.

Convertir-se en mare (i en pare), gestar i donar a llum un nadó, criar els fills... són passos del meravellós camí de la maternitat; un procés que val la pena viure de manera plena i conscient. 

Conviure amb la infertilitat, la mort gestacional i neonatal, els problemes d'adaptació dins de la parella... són situacions complexes i doloroses de la maternitat que necessiten un suport i recolzament especials.

Amb empatia, proximitat, compromís i confiança com a pilars del meu tarannà professional, gaudeixo acompanyant dia a dia a dones, parelles i famílies en el camí de la maternitat. Ja sigui un camí planer o un dels més difícils.

GUIDA RUBIO

20200608_155548.jpg
BREU CURRÍCULUM

ESTUDIS
LLicenciatura en Psicologia a la UAB
Especialització universitària en Psicologia Perinatal a la URV
Formació en Dol Perinatal
Postgrau en Teràpia Sexual i de Parella
Especialització universitària en Salut Sexual
Postgrau en Mediació

PROJECTES
Acompanyament psicoemocional en consulta privada i activitats grupals
Facilitadora de Grups d'Ajuda Mútua de dols de maternitat
Co-fundadora d'Anhel, associació de famílies en dol del Vallès
Co-creadora i co-directora de Matrescència
 
FORMACIÓ I DIVULGACIÓ
Participació en la primera Jornada d'atenció a la Infertilitat d'Anhel amb la ponència Comunicació dels orígens en reproducció assistida - 2018
Formació interna d'Anhel sobre acompanyament al dol gestacional i neonatal - 2019
Participació en una sessió clínica de l'equip de neonatologia de l'hospital Clínic-Maternitat per parlar sobre Infertilitat i prematuritat - 2019
Xerrada al COPC Els homes davant de la mort gestacional i neonatal d'un fill - 2019
Participació en la segona Jornada d'atenció a la Infertilitat d'Anhel amb la ponència Dol per infertilitat - 2019
Participació en la Jornada Prematuridad: del hospital a la atención primaria de l'hospital Clínic amb la ponència  Duelo al inicio de la maternidad - 2019
Participació en la formació de doules de Amanadoula amb el tema Postparto emocional - 2020 i 2021
Participació en la formació de dol gestacional i neonatal Acompañantes de la maternidad en duelo amb el tema El duelo de la infertilidad - 2020 i 2021
Formació interna de Comiat Events sobre acompanyament al dol - 2020
Xerrada al COPC El vincle prenatal: la seva importància i com potenciar-lo - 2021
Curs al COPC Mort i dol gestacional i neonatal. Aprendre per entendre i acompanyar - 2021
bottom of page